sâmbătă, 20 iulie 2013

Deţin o armă nucleară

Tehnica oricărei bombe nucleare se desfăşoară astfel:
Se analizează ţinta, coordonatele exacte, traiectoria, riscul şi  ameninţarea la care este supusă. Apoi se declanşează lansarea. Simplu şi eficient explozia nucleară are atât efecte imediate cât şi întârziate, pe scurt, unda de şoc împreună cu radiaţia termică -în câteva secunde- şi căderile radioactive -pe parcursul anilor. Dezastrul şi efectul extraordinar al acesteia este evident şi cunoscut de majoritatea populaţiei de pe pământ. La fel cum poţi distruge cu o astfel de frumuseţe ştiinţifică o ţară întreagă, exact aceeaşi tehnică este folosită şi asupra oamenilor, în particular. Se analizează în mod subtil toate lucrurile enumerate mai sus, ba chiar mai mult...se pune accentul pe complexe şi se face abstracţie de coordonate. Noi nu suntem matematică, poate ştiinţă, dar nicidecum matematică.
Revenind asupra subiectului principal, ne ajutăm de secrete, puţine sentimente şi nu uităm niciodată de comportamentul inamicului, avantaj pe care bombele nu îl deţin. Greşim referindu-ne întotdeauna doar la ameninţările pe plan teritorial şi politic, omenirea a ajuns la stadiul unde se depăşeşte acest lucru. Se caută mai adânc în oameni şi în sufletele lor. Aceasta este de fapt adevărata catastrofă, distrugerea lucrurilor fără valoare materială. Vorbele pot avea efectul atomilor în fisiune, pot decalnşa o reacţie în lanţ neaşteptată. Totul este simplu şi calculat. Orice om poate distruge un altul, iar pe o scară mai mică oricine este capabil de a aduce în viaţa altuia o aşa zisă "bombă nucleară".
Desigur, în ambele cazuri prezentate, există riscul de a provoca un război pentru cei puternici, dornici de luptă şi răzbunare, aici pot da clasicul exemplu dintre Rusia şi U.S.A. Există însă şansa de a nimici total oponentul, prea afectat acesta se va retrage pentru a se recupera în linişte, de exemplu mica noastră Românie şi Franţa sau orice altă ţară deţinătoare de bombe nucleare.
Pământul ca şi oamenii mereu se va vindeca singur, dar efectele bombei nu vor dispărea niciodată, nu se vor uita, cum nici rănile sufletului nu se vor închide la fel.
În final pot spune doar BOOM !
Aveţi grijă la armele nucleare sau ar trebuii să zic oameni ? :))


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu